Advocacy: Den progressive metal/rock lever godt og vel og Advocacy er endnu et bevis på dette. Århusianske Advocacy er aktuel med deres mini-album via deres Bandcamp, som blev udgivet sidste sommer 2017. Fra det melodiske til det tunge har Advocacy Denmark en del de kan levere! Fans af Tool, Opeth og Devin Townsend vil ikke blive skuffet!
Afsky: Ole Luk fra Solbrud startede dette interessante Black-metal inspireret soloprojekt tilbage i 2015. Med yderligere elementer får lytteren også en snert af neo-folk samt psykedelisk rock. En lækker cocktail blanding af gammelt black metal og ligende, nyere subgenre som depressive black metal. Atmosfæren er episk høj og graven er deprimerende dyb hos Afsky!
Apocalypse Orchestra: Som man ved er folkemusikken oftest blevet inkorporeret i metal musikkens konstante udvikling. Denne gang tager vi udgangspunkt i folkemusikken fra middelalderen. Tilbage fra den tid hvor pest, sult, krig, folke-overtro og den altid gode inkvisitions element var hverdags kost for næsten alle og enhver. Dette band blander folk-musik sammen m. klassisk og moderne melodisk doom-metal. Med deres debut ´The End Is Nigh´, har de modtaget utallige gode plade-anmeldelser, endda også bedste metal plade i 2017!
Crocell: Århusianske Crocell har haft deres debut The God We Drowned ude siden 2008, og har siden hen udgivet i alt 4 albums som har tilbudt en særdeles tung, mørk og Skandinavisk lydende dødsmetal. Med deres 4 album har der været udskift blandt medlemmerne, som har resulteret i en ny lyd som har begejstret både deres publikum og diverse musik skribenter. En af disse skribenter måtte æklere at Crocell var noget af det stærkeste på dansk jord indenfor genren.
Death to Seattle: Tre tidligere barndomskammerater gik engang sammen og mødtes sammen igen. Idéerne omkring dette band omhandlede den konstante vest-jyske kedsomhed. Som de formåede at blander op med punkrock, smøger og drengestrenger. Det endte derfor m. deres debut udgivelse som man kan høre på deres Bandcamp side. De musikalske inspirationer lægger imellem 90´er grunge bands som Alice In Chains, Nirvana og Descedents men også andre alternative-rock navne som f.eks Therary og NOFX. Stiv et-eller andet, tobak og en kold fadøl m. en moshpit måske? Vi får at se.
Grave: Et særdeles velkendt og respekteret svensk døds-metal band som går helt tilbage til 1986! Faktisk så er der tale om det længst løbende svenske døds-metal band! Og det ville ikke være helt forkert at sætte dem i pioner kategorien sammen med lignede svenske bands som Emtombed, Dismember og Unleashed. Med andre ord, ´The Big Four of Swedish Death-Metal´. Et must for enhver dødsmetal fanatiker!
Iniquity: Det klassiske og tekniske døds-metal band danske Iniquity startede helt tilbage i 1989 med forskellige udgivelser på deres CV. De gik i opløsning tilbage i 2003, men i ren tilfældighed genstartede bandet i 2012. En brutal, mørk, evig skiftende kompleks (dog stadig særdeles organiseret) form for døds-metal der kan tilfredsstille fans både fra den gamle døds-metal scene samt den nye!
Mother of All: Martin Haumann er aktuel med dette solo-projekt som udgav 4-spors EPen Secular Assualt på bandets Bandcamp side. Haumann står selv for vokallen, guitar, bas og trommerne! inkl. gæsteoptrædelse fra Ole Luk (Afsky, Solbrud). En hæsblæsende blanding af klassisk, teknisk døds-metal og thrash. Det bliver spænende at se hvad fremtiden byder på dette solo-band!
Olm: ´Olm er tungt. Olm er sludge. Olm er doom. Olm er melodisk. Olm er malende. Olm er growl. Olm er dansk. Blev der sagt at Olm er tungt?´. En simpel, perfekt og direkte beskrivelse af hvad OLM fra Aarhus kan tilbyde. Via Spotify (kan man evt) høre hvad OLM handler om. En 5-tracks mini-album samt diverse singler kan man finde der. Dansk sproget sludge metal, hvor mange er der af dem?
Slægt: Det kan være svært at holde fortiden i live. Nogle gange kræver det måske at nulstille den ekstreme genre man har valgt at spille og så gå tilbage til de oprindelige rødder og eventuelt tilføje lidt mere brutalitet? Slægt spiller primitivt, støjende og punket-episk Black-metal som tiden næsten har glemt. En stemningsfuldt, ceremoniel og hæsblæsende oplevelse.
The Petulant: Som udgangspunkt har Petulant sat sig det mål at ødelægge det ellers polerede udtryk som har domineret metal genren i nyere tid. Med medlemmer fra Sacrificial, Inquity, Mordax or Crocell er det med døds-metal veteraner vi har med at gøre. Indtil videre er de ude med EPen Anno Domini MMXIII og den seneste debut album Dictum via det danske label Mighty Music. Som en ekstra info kan det fortælles at bandet ønskede et punket æstetik i deres lyd, og derfor blev debut pladen indspillet i samme studie som Slægt med også samme producer.
The Vision Ablaze: Det melodisk, progressive metal band The Vision Ablaze startede tilbage i København i 2010. Deres udgivne debut album Youtobia blev ingen ringere produceret af Jakob Hansen, som også står bag navne som Volbeat, Raunchy, Abordted m.m. Særdeles velspillet og vellydende fusion af metal og progressivt rock!
Voidhanger: Polske Voidhanger har rødder i den polske Black Metal scene, med adskillige side-bands under deres patronbælte. Voidhanger tager dog udgangspunkt i en fusion mellem punket dødsmetal, thrash og black metal. ´Expect no mercy´ skulle jeg hilse og sige fra dem! En beskidt og infernalsk behandling er garanteret!